Kristianssædevej 6c, 4930 Maribo, Tlf.: 25 64 25 64
Livet i skoven
I skoven er der plads til vilde lege, hyl, skrig og latter, til at falde i staver eller gemme sig i et træ med sin allerbedste ven. I skoven må man næsten alt. Vi er ude i al slags vejr. Vi mærker årstidernes skiften, ser, føler, hører, dufter og smager, Vi er der, når det er så varmt, at man søger skygge og fluerne summer. Når hele skoven lugter af efterår, og man ser den første fluesvamp. Når kulden bider i kinderne, og alle vanter er sjaskvåde og fulde af mudder, og når man hører bøge-knoppernes skæl hvisle til jorden og smager på de første lysegrønne bøgeblade.

Vi har hver dag oplevelser i naturen, hvor vi bruger kroppen, sanserne og fantasien, og de voksne er medoplevere på lige fod med børnene. Vi har altid mulighed for at tage opslagsbøger med i skoven, vi studerer edderkopper, og andre smådyr – enten i hånden eller gennem forstørrelsesglas. Vi vipper træstubbe når vi går gennem skoven og opdage at bænkebiderne har det godt og vrimler herunder, selv om vinteren. Vi ser et rådyr stå og kigge på os når vi går tur, for pludselig at få rigtig travlt gennem skoven. Vi værner om regnormen, nogen gange en hel dag som fast følgesvend. Pludselig når vi går i skoven myldre et muldvarpeskud op af jorden.  Vi leder efter grævlingegrave, rævegrave og musehuller, og børnene laver ”fantasi” rævefælder.

 

Vi tegner, maler, laver bladkranse, holder lysfest m.m. Vi tager på ture. En fåreavler har inviteret os på besøg, når de nye lam fødes i foråret, og vi ser de store får blive klippet. En fisker kommer på besøg med en hel masse fisk, som vi hjælper med at ordne, tilberede og bagefter spiser vi dem. Vi er på besøg på en kvæg gård, eller på en gård med gamle danske husdyr. Biblioteket besøges, vi ser teater eller film, vi tager til byen og ser juleudstilling, ser på byens kirke m.m. Måske tager vi hjem til nogle af børnene til fødselsdag.

 

Vi ved aldrig, hvad dagen vil bringe

Klik for større billede!
En død spurvehøg nærstuderes!
Sidst opdateret 18. marts 2014